Śledź pod futrem klasyczny z żelatyną

podawaj swoją ulubioną sałatkę w porcjach! Pięknie, apetycznie! Aby sałatka & quot; Futro & quot;mogła być podawana w porcjach, jest jeden mały sekret, którym chcę się z Tobą podzielić - do majonezu dodaję żelatynę, która jest " materiałem budowlanym" w tej metodzie gotowania. Spróbuj, ta opcja wygląda świetnie na świątecznym stole))
dino4kaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 54 % 15 g
węglowodany 25 % 7 g
185 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h 50 min

1. Ziemniaki, marchewki i buraki są dokładnie myte, a następnie gotowane do całkowitego ugotowania, schłodzone i obrane. Jajka gotujemy również na twardo i obieramy.

2. Pokrój cebulę w pierścienie, im cieńsza, tym lepiej. Wlej gorącą wodę i ocet do miski, wlej cukier, wymieszaj marynatę i włóż do niej cebulę. Pozostaw na 30-40 minut.

3. Śledzie obieramy ze skóry, usuwamy wszystkie kości, kroimy filety w kostkę. Obierz marchewki, ziemniaki, buraki i jajka, zetrzyj, ułóż na osobnych talerzach.

4. Wlej żelatynę do miski, zalej gorącą wodą, dodaj majonez, wymieszaj, aż będzie całkowicie gładka.

5. Doprawiamy buraki majonezem, dodajemy trochę soli, mieszamy, układamy pierwszą warstwę w formie (biorę silikonowe formy). Kolejną warstwę wykonujemy z marchwi, wypełniając ją majonezem, podobnie jak buraki. Następnie rozłóż starte jajko, marynowaną cebulę i śledź. Sałatkę uzupełniamy ziemniakami doprawionymi majonezem. Każda warstwa jest dobrze zagęszczona, powinny leżeć ciasno do siebie.

6. Wysyłamy formy z sałatką do lodówki na 3 godziny.

7. Przenieś porcje foremek na talerz, udekoruj gałązką pietruszki i podawaj.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy