skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Weź czerwoną rybę według obecności lub smaku. Tym razem mam pstrąga, ale możesz wziąć łososia, keta, różowego łososia..Bierzemy miękki, kremowy ser, jest najbardziej neutralny w smaku, więc będzie dobrze harmonizował z awokado i korzystnie zacieni i uzupełni smak samej ryby. Awokado staramy się wybrać miękkie, jest bardziej dojrzałe. Jeśli masz czas, możesz kupić z wyprzedzeniem, dojrzewają dobrze.
Krok 2:
Moje awokado, obierz skórę, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij kość. Dostałem awokado z prawie białą kością, ale było miękkie. Myślałem, że zielony i będzie gorzki, ale wszystko się udało, smak był zwyczajny. Najwyraźniej taka była po prostu odmiana. Jeśli awokado jest bardzo dojrzałe, kroimy je bez obierania, wyjmujemy kość i kroimy miąższ siatką na kwadraty i wyjmujemy łyżeczką. Takie Dojrzałe prawdy prawie nie przynoszą.
Krok 3:
Obrane awokado pokroić na segmenty i załadować do miski blendera. Aby miąższ nie ciemniał, natychmiast wyciśnij i zalej świeżym sokiem z cytryny, wystarczył mi jeden szeroki pierścień. Przewiń, aż pokroisz na małe kawałki.
Krok 4:
Dodaj miękki ser i jeszcze raz wszystko posiekaj. Na tym etapie można dodać różne świeże warzywa, ale jest to opcjonalne i smakowe, bardziej podoba mi się neutralny smak pasty serowej.
Krok 5:
Pasta powinna być tak jednorodna, z lekkim pistacjowym kolorem. Spróbuj, być może będziesz musiał trochę posolić, a następnie ponownie przewinąć wszystko. Jeśli dodasz zioła lub marynatę, zobaczysz małe fragmenty zieleni, które również wzbogacą smak i dodadzą efektu wizualnego.
Krok 6:
Lekko soloną czerwoną rybę pokrój ostrym nożem w bardzo cienkie plasterki na całej szerokości ryby. Jeśli przygotowujemy cięcie z wyprzedzeniem, przykryj rybę i przechowuj w lodówce.
Krok 7:
Podam rybę z awokado w tartaletkach. Możesz napełnić je pastą serową zarówno łyżeczką, jak i workiem do gotowania.
Krok 8:
Następnie udekoruj cienkim plasterkiem ryby, zwiń go w pierścień, lekko wyprostuj płatki, otrzymamy pączek. Dodaj małą gałązkę zieleni. To wszystko, bardzo prosty, prosty, ale przyjemny dla oka kanał jest gotowy. W końcu wszystko gotuje się szybko i lepiej podawać natychmiast, aby tartaletki nie miały czasu na moczenie. Takie danie nie jest konieczne do przygotowania z wyprzedzeniem, tylko krojenie i makaron serowy.
możesz dodać bardzo mało czosnku do pasty serowej dla pikanterii, wielu też polubi ten smak, ważne jest, aby zgadnąć z miarą..
możesz podać przekąskę nie tylko w tartaletach, odpowiednie są pieczywo, kromki bagietki lub ciemny chleb..
inne produkty mogą być używane jako nadzienie; pomidory, ogórki, krewetki, kawior, warzywa..
nie ma RAM i granic do eksperymentowania, za każdym razem możesz uzyskać nowy smak, a niektóre z nich na pewno staną się twoimi ulubionymi !
w przepisie użyto pstrąga domowej roboty, przepis można obejrzeć
tutaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g