owsianka z grzybami seler z czerwonej soczewicy

pyszna i prosta owsianka! Szybkie gotowanie, przydatne!
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 5 g
tłuszcze 26 % 6 g
węglowodany 52 % 12 g
122 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

wlej 3 szklanki wody do średniego rondla, poczekaj, aż się zagotuje, dodaj 1 szklankę soczewicy, gotuj przez około 15 minut, aż woda wsiąknie w soczewicę. Wlej olej na patelnię. Pokrój cebulę w kostkę, smaż przez kilka minut, aż uzyska aromat, dodaj drobno posiekaną kapustę, seler, borowiki pokrojone w cienkie plasterki, sól, pieprz, drobno posiekany czosnek. Smażyć do połowy. Dodaj gotową soczewicę na patelnię. Wymieszać

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Kapusta włoska - 33   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Czerwona soczewica - 314   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy