owsianka z grzybami seler z czerwonej soczewicy
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wlej 3 szklanki wody do średniego rondla, poczekaj, aż się zagotuje, dodaj 1 szklankę soczewicy, gotuj przez około 15 minut, aż woda wsiąknie w soczewicę. Wlej olej na patelnię. Pokrój cebulę w kostkę, smaż przez kilka minut, aż uzyska aromat, dodaj drobno posiekaną kapustę, seler, borowiki pokrojone w cienkie plasterki, sól, pieprz, drobno posiekany czosnek. Smażyć do połowy. Dodaj gotową soczewicę na patelnię. Wymieszać
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Kapusta włoska - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Czerwona soczewica - 314 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g