Sałatka morska z kalmarami i zielonym groszkiem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Oczyszczamy kalmary z filmu, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie przez 1-2 minuty. Filet rybny (wziąłem mintaja) gotujemy również do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 3:
Pokrój kalmary w cienkie paski.
Krok 4:
Filety rybne kroimy losowo.
Krok 5:
Paluszki krabowe w kółko.
Krok 6:
Jajka na twardo-pokrojone w kostkę.
Krok 7:
Średni ogórek-w małych kostkach.
Krok 8:
Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw majonezem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kalmary smażone - 175 kcal/100g
- Kalmary gotowane - 110 kcal/100g
- Kalmary świeże - 74 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g