zupa rybna ze szczupaka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
najpierw oczyść rybę, a następnie pokrój ją na kawałki. Nie zapomnij usunąć skrzeli.
umieść garnek z wodą na kuchence, a w tym czasie obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Cebulę można włożyć w całości lub pokroić. Wolę pierwszą opcję. Robimy to również z marchewką. Ziemniaki kroimy na duże kawałki.
woda się zagotowała-umieść szczupaka, cebulę, marchewkę, ziemniaki na patelni. Dodaj sól. Gotuj zupę, aż ryby i warzywa będą gotowe - dosłownie około 15 minut.
5 minut przed gotowaniem włóż liść laurowy do zupy. Przed wyłączeniem wlej sok z cytryny. Liść laurowy należy usunąć z gotowego naczynia.
podawaj gorącą zupę rybną, udekorowaną ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g