Zupa rybna ze szczupaka

apetyczne ucho szczupaka-gotowanie jest proste i szybkie, okazuje się pyszne! Jeśli w twojej rodzinie są rybacy - dorośli lub dorastający-z pewnością docenią ten przepis na zupę szczupakową. Ponieważ zupa rybna jest bardzo smaczna, bogata, a jednocześnie przejrzysta.
SzczurAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 5 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 38 % 3 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

najpierw oczyść rybę, a następnie pokrój ją na kawałki. Nie zapomnij usunąć skrzeli.

umieść garnek z wodą na kuchence, a w tym czasie obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Cebulę można włożyć w całości lub pokroić. Wolę pierwszą opcję. Robimy to również z marchewką. Ziemniaki kroimy na duże kawałki.

woda się zagotowała-umieść szczupaka, cebulę, marchewkę, ziemniaki na patelni. Dodaj sól. Gotuj zupę, aż ryby i warzywa będą gotowe - dosłownie około 15 minut.

5 minut przed gotowaniem włóż liść laurowy do zupy. Przed wyłączeniem wlej sok z cytryny. Liść laurowy należy usunąć z gotowego naczynia.

podawaj gorącą zupę rybną, udekorowaną ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy