pikle z jabłkami na zimę

ogórki kiszone z jabłkami bez octu! Zdrowy przepis! Przygotuj takie pikle z jabłkami na zimę, nie możesz się pomylić.
LadaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 3 g
15 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 6 h

1. Jabłka kroi się w plasterki, po usunięciu rdzenia.

2. Połóż liście porzeczki na dnie słoika. Mocno ułóż ogórki, przesuwając plasterki jabłek.

3. Do solanki zagotuj 1,5 litra wody z dodatkiem 1,5 łyżki. l sól i cukier. Słoiki zalać wrzącą wodą, odstawić na 5 minut, odcedzić i powtórzyć po raz drugi.

4. Po raz trzeci napełnij słoiki solanką i zwiń.

moja teściowa nie je niczego marynowanego i słonego, a te ogórki z jabłkami zjada na zimę!

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Liście porzeczki - 0   kcal/100g

Podobne przepisy