pikle z jabłkami na zimę
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1. Jabłka kroi się w plasterki, po usunięciu rdzenia.
2. Połóż liście porzeczki na dnie słoika. Mocno ułóż ogórki, przesuwając plasterki jabłek.
3. Do solanki zagotuj 1,5 litra wody z dodatkiem 1,5 łyżki. l sól i cukier. Słoiki zalać wrzącą wodą, odstawić na 5 minut, odcedzić i powtórzyć po raz drugi.
4. Po raz trzeci napełnij słoiki solanką i zwiń.
moja teściowa nie je niczego marynowanego i słonego, a te ogórki z jabłkami zjada na zimę!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Liście porzeczki - 0 kcal/100g