sos do barszczu z fasolą na zimę
skład / składniki
24
porcje:
metoda gotowania
1. Zetrzyj buraki, posiekaj pomidory w blenderze.
2. Paprykę pokroić w paski, cebulę w półpierścienie.
3. Gotuj fasolę, aby stała się miękka, ale nie gotowała się.
4. Warzywa i fasolę wymieszać w jednym rondlu, posolić, doprawić olejem i dobrze wymieszać.
5. Postaw patelnię na ogniu i zagotuj zawartość.
6. Zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 50 minut, na koniec dodaj ocet.
7. Wlać opatrunek do sterylnych słoików i zwinąć pokrywkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g