sos do barszczu z fasolą na zimę

potrzebujesz przepisu na najszybszy Barszcz? Z takim tankowaniem wszystko się ułoży! Dobry przepis na sos do barszczu na zimę-czasami oszczędza czas gospodyni.
VikaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 4 g
tłuszcze 21 % 4 g
węglowodany 58 % 11 g
97 kcal
IG: 82 / 0 / 18

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 30 min

1. Zetrzyj buraki, posiekaj pomidory w blenderze.

2. Paprykę pokroić w paski, cebulę w półpierścienie.

3. Gotuj fasolę, aby stała się miękka, ale nie gotowała się.

4. Warzywa i fasolę wymieszać w jednym rondlu, posolić, doprawić olejem i dobrze wymieszać.

5. Postaw patelnię na ogniu i zagotuj zawartość.

6. Zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 50 minut, na koniec dodaj ocet.

7. Wlać opatrunek do sterylnych słoików i zwinąć pokrywkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy