skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. Schab opłucz pod bieżącą wodą. Odetnij nadmiar. Gotuj przez 30 minut.
2. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Pokrój ziemniaki w małe kostki (0,5-1 cm). Drobno posiekaj cebulę. Trzy marchewki na grubej tarce. Mieszać. Myjemy ryż pod bieżącą wodą.
3. Wyślij do smażenia na patelni (smaż, aż cebula stanie się jasnozłota).
4. Drobno posiekaj ogórki(jak na 2. zdjęciu).
5. Wyciągamy mięso z bulionu i wysyłamy do miski, aby ostygło (w zamrażarce).
6. Dodaj wodę do bulionu, włóż umyty ryż (aby patelnia była pełna) i poczekaj, aż woda się zagotuje.
7. Gdy woda się zagotuje, czekamy 5 minut i wysyłamy tam ziemniaki na 15 minut.
8. Po 15 minutach gotowania dodaj tam naszą smażoną marchewkę i cebulę.
9. Następnie wyjmujemy lekko schłodzony schab i kroimy go w małe kostki (1-1, 5 cm). Rzucamy te kostki do ziemniaków, aby również się ugotowały. Gotuj przez około 7 minut.
10. Następnie dodaj ogórki, łyżkę "uniwersalnej przyprawy", sól, mieszankę papryki, koperek. Gotuj przez kolejne 5-7 minut. Nasza zupa jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Schab surowy wędzony - 469 kcal/100g
- Schab - 242 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g