bezmięsna sałatka z ciecierzycy

dzięki tej sałatce nie poczujesz głodu podczas postu!!! Sałatkę można przygotować na przyszłość i przechowywać w lodówce. Wystarczy zjeść 2 łyżki sałaty i długo się nasycić.
AnaitAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 15 g
tłuszcze 9 % 6 g
węglowodany 69 % 47 g
330 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciecierzycę opłucz, zalej gorącą wodą, szczelnie zamknij pokrywką i pozostaw na noc. Rano ugotuj spuchniętą ciecierzycę do miękkości, sól, wrzuć do durszlaka, ostudź.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj zieloną cebulę i natkę pietruszki. Wyciśnij sok z połowy cytryny

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Warzywa i sok z cytryny dodaj do ciecierzycy

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ciecierzyca sól, pieprz, doprawić oliwą z oliwek

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sałatka z ciecierzycy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podawaj sałatkę z ciecierzycy na zimno. Jako dodatkową przyprawę możesz użyć posiekanego .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ciecierzyca - 364   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy