Chuda sałatka z ciecierzycy
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Ciecierzycę opłucz, zalej gorącą wodą, szczelnie zamknij pokrywką i pozostaw na noc. Rano ugotuj spuchniętą ciecierzycę do miękkości, sól, wrzuć do durszlaka, ostudź.
Krok 3:
Posiekaj zieloną cebulę i natkę pietruszki. Wyciśnij sok z połowy cytryny
Krok 4:
Warzywa i sok z cytryny dodaj do ciecierzycy
Krok 5:
Ciecierzyca sól, pieprz, doprawić oliwą z oliwek
Krok 6:
Sałatka z ciecierzycy
Krok 7:
Podawaj sałatkę z ciecierzycy na zimno. Jako dodatkową przyprawę możesz użyć posiekanego .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g