koktajl sałatkowy z językiem
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty potrzebne do sałatki.
Krok 2:
Obrany ze skóry gotowany język wołowy (wieprzowy) jest krojony w paski.
Krok 3:
Ogórek i jabłko są również krojone w paski tego samego rozmiaru co język.
Krok 4:
Pomidory kroimy w plasterki, wycinamy środkową część nasionami i kroimy miąższ w paski.
Krok 5:
Przygotowane składniki układamy w porcjowanych salaterkach warstwami w następującej kolejności: ogórek,
Krok 6:
Gotowany język, majonez,
Krok 7:
Jabłka, skropione sokiem z cytryny,
Krok 8:
Pomidory i posyp majonezem i posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 9:
Sałatka jest gotowa, smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g