Sałatka z selerem i wołowiną
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Używamy surowego korzenia selera. Odetnij odpowiednią ilość i obierz.
Krok 2:
Pokrój seler w cienkie paski (Julien). Podobnie pokrój zielone, kwaśne jabłko.
Krok 3:
Przygotuj sos z jogurtu, musztardy Dijon, miodu i soli do smaku.
Krok 4:
Dopraw SOS jabłkowo-selerowy.
Krok 5:
Pokrój wołowinę w cienkie plasterki i połóż na talerzu. Rozłóż sałatkę z selera i jabłka na wierzchu za pomocą pierścienia do serwowania.
podawanie może być inne, na przykład pokrój wołowinę w paski, wymieszaj z selerem i jabłkiem i podawaj na liściach sałaty. Możesz dodać ostre chili. I możesz zastąpić wołowinę suszoną szynką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g