zupa owocowa z zapiekanką

radość dla słodyczy. Delikatny i przyjemny smak ozdobi każdy deser. Smaczne i szybkie.
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 5 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 58 % 11 g
85 kcal
IG: 91 / 9 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

do zapiekanki: dokładnie zetrzyj twaróg z jajkiem, dodaj sól, cukier, kaszę mannę, wymieszaj i ułóż masę równą warstwą w formie, obficie natłuszczonej i posypanej bułką tartą lub kaszą manną. Piec w temperaturze 180-200* na złoty kolor.

do zupy-ugotuj kompot z suszonych owoców lub mrożonych owoców .

weź 4 szklanki gotowego kompotu + cukier (do smaku). Zagotuj, dodaj stale mieszając rozcieńczoną skrobię. Doprowadzić do wrzenia.

włóż kawałek zapiekanki do talerza, polej zupą śmietanę i udekoruj owocami z kompotu. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kompot - 60   kcal/100g

Podobne przepisy