zupa owocowa z zapiekanką
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
do zapiekanki: dokładnie zetrzyj twaróg z jajkiem, dodaj sól, cukier, kaszę mannę, wymieszaj i ułóż masę równą warstwą w formie, obficie natłuszczonej i posypanej bułką tartą lub kaszą manną. Piec w temperaturze 180-200* na złoty kolor.
do zupy-ugotuj kompot z suszonych owoców lub mrożonych owoców .
weź 4 szklanki gotowego kompotu + cukier (do smaku). Zagotuj, dodaj stale mieszając rozcieńczoną skrobię. Doprowadzić do wrzenia.
włóż kawałek zapiekanki do talerza, polej zupą śmietanę i udekoruj owocami z kompotu. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kompot - 60 kcal/100g