skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować taką sałatkę, pierwszym krokiem jest przygotowanie łodyg selera. Oddziel je od głównego wylotu warzyw i dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Wewnątrz rowka łodygi często znajduje się piasek. Odetnij trzy centymetry od grubej części każdej łodygi. Ta część nie będzie potrzebna.
Krok 2:
Konieczne jest zaktualizowanie cięć po przeciwnej stronie łodyg selera. W razie potrzeby możesz uwolnić łodygi ze sztywnych podłużnych nici zatopionych w miąższu. Na cięciu wyglądają jak ale nigdy mi nie przeszkadzają.
Krok 3:
Posiekaj seler na kawałki o średniej grubości. Przenieś do miski. Dzięki takiemu krojeniu selera sałatka będzie szczególnie chrupiąca.
Krok 4:
Orzechy włoskie obrać i pokroić na średnie kawałki. Możesz zrobić mniejsze kawałki, ale lubię, aby struktura orzecha była wyraźnie widoczna w sałatce.
Krok 5:
W sosie wymieszaj oliwę z oliwek i sok z cytryny. Dodaj ziarnistą musztardę. Bardzo ją kocham, więc zawsze dodaję więcej. Kierujesz się swoim gustem.
Krok 6:
Umyj jabłko i pokrój w kostkę. Przenieś wszystkie przygotowane składniki do miski, dopraw solą do smaku i dopraw sosem. Przed podaniem udekoruj sałatkę świeżymi ziołami i ziarnami granatu.
sałatka jest bardzo soczysta, chrupiąca i niesamowicie pełna witamin i innych składników odżywczych. Pomoże to nabrać kształtu tym, którzy podążają za figurą. I będzie doskonałym dodatkiem do białego lub czerwonego mięsa lub ryb.
nie obieraj jabłka, nada sałatce jasne kolory i sprawi, że będzie jeszcze bardziej apetyczna. Jeśli jednak skóra zostanie nasmarowana specjalnym woskiem, lepiej ją usunąć.
dla urody wziąłem czerwone jabłko, ale zrobi to każde: żółte lub zielone. Jedyne, co radzę pracować z jabłkami na samym końcu przygotowania sałatki. Ponieważ szybko ciemnieją w przekroju i tracą swoją prezentację.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g