noworoczna przekąska z paluszków krabowych i kalmarów na frytkach

paluszki krabowe, kalmary na frytkach zamiast sałatki krabowej. Urozmaica każdy świąteczny stół. Przekąska jest nie tylko bardzo smaczna, ale także bardzo zdrowa, ponieważ owoce morza zawierają wiele witamin, jodu i kwasów omega.
dima-cookAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 8 g
tłuszcze 28 % 7 g
węglowodany 40 % 10 g
158 kcal
IG: 30 / 20 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Nasza przekąska ma wyraźny" morski " smak, więc owoce morza należy kupować tylko wysokiej jakości i wyselekcjonowane. Wybieram od sprawdzonego producenta "morze księżycowe", ponieważ ufam ich jakości i smakowi. Sałatkę należy wybierać bez brązowych liści. Chipsy należy wybrać gęste w kształcie "łodzi", "Pringles"są idealne

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój paluszki krabowe na średnie kawałki, aby nie były zbyt płytkie jak owsianka. Umieść w misce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie pokrój liście sałaty, również na średnie plastry i dodaj do paluszków krabowych.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Macki kałamarnicy należy ostrożnie wyjąć ze słoika, aby nie było nadmiaru oleju ani solanki. Jeśli nie są duże, możesz natychmiast umieścić je w misce bez krojenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tuż za nim jest kukurydza, z nią wszystko jest tak proste, jak z mackami kałamarnicy. Wystarczy otworzyć słoik, odcedzić, wlać zawartość już do pokrojonych składników i wymieszać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie nie grubo posiekaj sera, określ ilość do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dopraw wszystkie pokrojone składniki majonezem, solą i pieprzem do smaku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż powstałą sałatkę na frytkach i udekoruj symulowanym kawiorem z łososia. Smacznego!

ciekawa przekąska z paluszków krabowych i macek kałamarnicy na frytkach. To wyjątkowe w smaku, ale łatwe w przygotowaniu danie. Ozdobi każdy świąteczny stół i zaskoczy nawet wybrednych gości, spodoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Będzie doskonałym substytutem zwykłej i od dawna znudzonej sałatki krabowej. Stanie się ulubioną ucztą, specjalnością i główną cechą uczty. Ostrożnie wybieraj owoce morza, od nich będzie zależeć smak naszego Dania, ponieważ to one są głównymi składnikami. Przekąska jest nie tylko niezwykła i bardzo smaczna, ale także bardzo zdrowa, ponieważ owoce morza zawierają wiele witamin, jodu i kwasów omega. Ponadto chipsy należy wybrać gęste i w kształcie łodzi, aby wygodnie było rozłożyć nadzienie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Frytki - 536   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Kałamarnica w puszkach - 105   kcal/100g
  • Sałata Lodowa - 14   kcal/100g

Podobne przepisy