szybkie marynowane grzyby

szybkie w przygotowaniu, łatwe do przechowywania - czego jeszcze potrzebujesz, aby uzyskać idealną przekąskę? Szybkie marynowane grzyby-pyszne.
S.N.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 2 g
tłuszcze 25 % 1 g
węglowodany 25 % 1 g
21 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 2 h

opłucz grzyby wiele razy, aby nie było piasku i szmat.
grzyby najlepiej gotować w co najmniej "dwóch wodach". Pierwsze gotowanie kończy się, gdy tylko pianka zostanie usunięta z grzybów. W takim przypadku nie trzeba solić wody, ale można dodać kwas cytrynowy, aby grzyby i marynata były lżejsze podczas późniejszego gotowania. Po pierwszym gotowaniu woda zmienia się na świeżą, a grzyby gotuje się przez co najmniej 40 minut.
wlać esencję 1 łyżeczkę, dodać kminek 0,5 łyżeczki, 3 ziarna pieprzu, sól, aby była solona.
Przenieś do słoików, wysterylizuj słoiki, zwiń.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby miodowe - 20   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy