szybkie marynowane grzyby
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
opłucz grzyby wiele razy, aby nie było piasku i szmat.
grzyby najlepiej gotować w co najmniej "dwóch wodach". Pierwsze gotowanie kończy się, gdy tylko pianka zostanie usunięta z grzybów. W takim przypadku nie trzeba solić wody, ale można dodać kwas cytrynowy, aby grzyby i marynata były lżejsze podczas późniejszego gotowania. Po pierwszym gotowaniu woda zmienia się na świeżą, a grzyby gotuje się przez co najmniej 40 minut.
wlać esencję 1 łyżeczkę, dodać kminek 0,5 łyżeczki, 3 ziarna pieprzu, sól, aby była solona.
Przenieś do słoików, wysterylizuj słoiki, zwiń.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby miodowe - 20 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g