skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na stronie jest wiele przepisów na zupy rybne, ale nie znalazłem tego. Dlatego spieszę się, aby podzielić się prostym przepisem na pyszną zupę. Więc...
wkładamy wodę do pieca, a tymczasem przygotowujemy nasze produkty do zupy. Wszystkie warzywa myjemy i myjemy. Pokrój cebulę w kostkę, trzy marchewki na grubej tarce, smaż razem na oleju przez 5 minut.
ziemniaki kroimy w paski. Sardynki (zwykle biorę w oleju, ale tym razem nie uważałem i wziąłem w sosie pomidorowym! Ale nie zepsuło to smaku zupy) ugniatamy widelcem, usuwamy kości. Ubij surowe jajko (robię to za pomocą shakera).
gdy woda się zagotuje, wyślij tam ziemniaki, gotuj przez 10 minut , a następnie smaż-gotuj przez 10 minut, sardynki, sól,pieprz, włóż kilka groszków ziela angielskiego, możesz mieć liść laurowy (nie miałem () i gotuj przez kolejne 5 minut. Następnie wlej jajko cienkim strumieniem do wrzącej zupy i intensywnie mieszaj, aby jajko nie było dużymi kawałkami. Kolejne 2 minuty trzymamy na kuchence, wyłączamy Gaz, dodajemy zioła (mam świeżą cebulę) i przykrywamy pokrywką.
zupa jest gotowa! Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sardynka gotowana - 178 kcal/100g
- Sardynka świeża - 169 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g