Deser Noworoczny
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
na pewno wielu zastanawiało się jak przygotować deser na nowy rok?
oferuję jako opcję Mój noworoczny przepis na dysert, myślę, że może Ci się spodobać.
obrane gruszki kroimy w kostkę. Dodaj cukier, żurawinę, gotuj przez 3 minuty. Ostudzić i dodać jogurt.
włóż płatki kukurydziane do torby i zmiażdż je wałkiem do ciasta. Wymieszaj płatki i grzechy.posiekane orzechy.
masę jogurtu z owocami układamy na szklankach (brzegi szklanek zanurzamy w soku z cytryny, a następnie w cukrze), posypujemy orzechami i płatkami.
wkładamy do lodówki na pół godziny. Deser dekorujemy bałwanami z mastyksu, a także jagodami żurawinowymi. To wszystko & nbsp;noworoczny deser jest gotowy. Szczęśliwego Nowego Roku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Płatki pszenne - 336 kcal/100g
- Mastyks - 393 kcal/100g