dania z sardynek
zawierają dużo wapnia i kolekalcyferolu (witaminy D), kwasów tłuszczowych omega-3 i koenzymu Q10, silnego przeciwutleniacza, który dobrze wspiera układ odpornościowy i cały organizm. Jedzenie sardynek poprawia pamięć, korzystnie wpływa na stan skóry i stawów. Sardynki najlepiej spożywać na
Śniadanie
dla tych, którzy potrzebują wigoru w ciągu dnia pracy. Substancje zawarte w tej rybie pomagają w funkcjonowaniu układu sercowo-naczyniowego. Ale w tym celu musisz spożywać je co najmniej dwa razy w tygodniu.
świeże sardynki przed gotowaniem czyści się tępą stroną noża, zeskrobuje zawartość żołądków (ciemny płyn), spłukuje od zewnątrz i od wewnątrz. I wysychają. Teraz sardynki można posmarować oliwą z oliwek, posypać solą, pieprzem i umieścić 10 cm od ognia na 1,5-2 min.
gotowe danie można ozdobić plasterkami cytryny lub limonki, gałązkami pietruszki i selera - i podawać od razu.
odpowiednio konserwowane sardynki zachowują prawie wszystkie zdrowe właściwości świeże. Dzięki wysokiej jakości konserwowaniu mają bardzo przyjemny zapach i smak, srebrzysto-stalowy kolor, mają usunięte płetwy i głowę, a także wypatroszone wnętrze. Data ważności sardynek w puszkach powinna być wybita na puszce, a nie na etykiecie.
z wyjątkiem zupy rybnej, ciast rybnych, smażonych i pieczonych potraw,
Przepisy z sardynkami
obfitują w przekąski, takie jak: grzanki z sardynkami w puszkach i bananem, jajka nadziewane sardynkami, kanapki z sardynkami, marynowane sardynki. Przepisy na sałatki z sardynek mogą obejmować
jabłka
,
seler
i
orzech
, ryż, cebula i jajko, ogórki i sok z cytryny.
płukanie, pieczenie ,marynowanie & ndash; gotowanie w domu, smaczne i zdrowe!
313 kcal
30 minutes
Bardzo ładna i pyszna sałatka na świąteczny stół! Klasyczne danie radzieckiej
Powiązane i dodatkowe kategorie: