gorąca czekolada biała
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
moje słodycze uwielbiają wszystko, co słodkie, nawet napoje. Nie mówię już, ile łyżek cukru wkładają do herbaty i kawy. Inne bardzo popularne napoje w naszej rodzinie to kakao i gorąca czekolada. Przyjaciel zasugerował wspaniały przepis na gotowanie gorącej czekolady. Nazywa się to "białą gorącą czekoladą". I nie zgadłem, że możesz zrobić ten napój z białej czekolady. Jest pijany na Wschodzie. Właściwie nazywa się gorącą azjatycką białą czekoladą. Punktem kulminacyjnym tego napoju jest nie tylko sama czekolada, ale także przyprawa zwana anyżem. Dodaje się jego nasiona. Przygotujmy razem ten pyszny napój. Weź mały rondel i wlej do niego mleko. Natychmiast włóż gałkę muszkatołową i nasiona anyżu. Wymieszaj i podpal. Doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu, mieszając, gotuj przez kolejne 5 minut. W tym czasie zetrzyj czekoladę. Po raz pierwszy nie pocierałem go, ale użyłem płytek. Następnie wyjmij mleko z pieca i rozpuść w nim czekoladę. Aby szybciej się stopił, lepiej oczywiście pocierać. Ostudzić trochę gorąca czekolada. Wlać do kubków i posypać gałką muszkatołową. Możesz skosztować przysmaku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g