zupa z indyka z ziemniakami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Filety z indyka umyć i osuszyć, ziemniaki, cebulę, zioła i marchewkę obrać i umyć.
Krok 2:
Wlej wodę do rondla, podpal. Pokrój filet z indyka na małe kawałki.
Krok 3:
Filety usmażyć na patelni z odrobiną oleju.
Krok 4:
Pokrój ziemniaki w drobną kostkę.
Krok 5:
Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki na średniej tarce.
Krok 6:
W garnku z wrzącą wodą włóż najpierw ziemniaki, a następnie smażony filet z indyka.
Krok 7:
Cebulę i marchewkę smażymy na patelni z odrobiną oleju. Gdy zupa się zagotuje, rozprowadź naszą pieczeń.
Krok 8:
Gotuj, dodaj sól, pieprz, liść laurowy do smaku. Dodaj również zielenie. Gotuj zupę, aż ziemniaki i polędwica będą gotowe.
Krok 9:
Podawaj zupę na gorąco, możesz również dodać zielone warzywa do talerza. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g