okroshka z wędzoną dziczyzną
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
omawiane jedzenie jest przygotowywane według starożytnych rosyjskich tradycji i jest typowym przykładem dziewiętnastowiecznej kuchni szlacheckiej. Okroshka z wędzoną dziczyzną jest tym, co książęta preferowali na przyjęciach. Spróbujmy więc przygotować ten egzotyczny przepis kulinarny. Powyższe składniki wystarczą na dwie pełne porcje. Przepis nie jest skomplikowany i jego wykonanie zajmie dwadzieścia minut. Rozważ kolejność gotowania. Najpierw przygotowujemy bazę dla okroshki. Mięso z kurczaka, boczek wieprzowy, dziczyznę i jajka kroimy w kostkę. Dodaj posiekane warzywa z posiekanymi ziołami. Powstała "sałatka" powinna być dobrze wymieszana. Teraz zajmijmy się przygotowywaniem sosu. Aby to zrobić, wlej dwieście do trzystu mililitrów kwasu chlebowego do naczyń. Tutaj musisz dodać łyżkę musztardy. Wszystko to dobrze wymieszaj. Podstawa leży na dnie talerza, którą zalewamy kwasem z musztardą. Posyp posiekanymi ziołami na wierzchu. Udekoruj łyżką gęstej śmietany.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Szynka Jelenia - 123 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Kwas - 25 kcal/100g