skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepisy kulinarne, które można przerobić na chude, są przyzwyczajone do domu, a których nie można przerobić-gotuję osobno. Ale ta sałatka-grzyby ze śliwkami-spodobała się wszystkim. Zwykle podstawą tej sałatki jest kurczak, ale można się bez niej obejść. Uwierz mi, bezmięsne jedzenie jest pyszne i wcale nie zaszkodzi twojej sylwetce ani portfelowi.
opłucz suszone śliwki i namocz je w ciepłej wodzie. Grzyby przepuszczamy przez maszynę do mięsa i smażymy. Możesz użyć dowolnego, jeśli masz świeży-świetnie, jeśli jest suchy-ugotuj go wcześniej, a słony – namocz. Drobno posiekaną cebulę smażymy oddzielnie od grzybów, ale potem można je wymieszać. Ugotuj marchewki i zetrzyj. Przełóż suszone śliwki przez maszynkę do mięsa lub posiekaj w blenderze. Teraz kładziemy smażone grzyby na szerokim, ale niezbyt dużym naczyniu, a następnie marchewkę, lekko ją dodajemy, następną warstwą są suszone śliwki. Smarujemy go majonezem, ale majonezu nie można rozmazać, ale nałożyć siatką. Będzie to jednocześnie Dekoracja i sos. Sama sałatka okazuje się dość soczysta ze względu na fakt, że grzyby i cebula są smażone na oleju roślinnym. Udekoruj sałatkę majonezem i jajkami na twardo.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g