skład / składniki
gotowanie krok po kroku
W sezonie zbiorów w moim kraju zawsze jest dużo pomidorów i słodkiej papryki, dochodzi do tego, że naprawdę nie ma gdzie ich położyć. Nie wyrzucaj jedzenia, od dawna zamykam pomidory na zimę zgodnie z tym przepisem kulinarnym.
aby przygotować pomidory z papryką, musimy najpierw dokładnie spłukać trzylitrowy słoik i obrócić go. Następnie umyj pomidory pod bieżącą wodą. Powinny być jędrne i dojrzałe. Nie możesz użyć świeżego pomidora, ponieważ cała praca pójdzie na marne, ponieważ zepsuty pomidor, uwalniając bakterie, w końcu zepsuje wszystko, co jest w słoiku. Następnie dokładnie spłucz seler i pietruszkę w ciepłej wodzie. Następnie włóż pomidory do słoika, dodając pietruszkę, paprykę i seler. Przygotuj solankę. Do solanki zbieramy 2 litry wody na patelnię, dodajemy ocet, sól i cukier. Kładziemy na kuchence i gotujemy do wrzenia. Następnie wlej gorącą solankę do trzylitrowego słoika i odstaw na 5 minut. Następnie ponownie napełnij słoik solanką i zwiń metalową pokrywką, oczywiście wcześniej, gotując przez 3 minuty. Odwróć słoik do góry nogami i przykryj prześcieradłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g