Polska zupa pomidorowa z makaronem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
posiekaj natkę pietruszki, cebulę, marchewkę i seler i razem z kurczakiem podpal, aby ugotować bulion. Gdy się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj, aż warzywa się ugotują. W tym czasie w innym rondlu ugotuj makaron, wrzuć go do durszlaka i spłucz zimną wodą, aby się nie sklejały. Musisz też zrobić sos do bulionu. Aby to zrobić, wymieszaj 1 łyżkę mąki pszennej z kilkoma łyżkami wody, zawsze zimnej. Dodaj sos pomidorowy lub makaron i śmietanę. Wlej sos do bulionu i wymieszaj. Gotuj przez 5 minut, sól i pieprz do smaku. Na talerzach ułożyć gotowy makaron, mięso z kurczaka i zalać bulionem. Możesz posypać ziołami na wierzchu. Zupa pomidorowa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g