nawiasem mówiąc - ulubione przez Słowian gołąbki to wynalazek polskich gospodyń domowych.
Przepisy kuchni polskiej są interesujące ze względu na różnorodność zup i pierwszych dań. Gorące lub zimne, jeśli chcesz, możesz nauczyć się gotować samodzielnie.
1) Czernina-zupa na bazie gęsi, kaczki, krwi wieprzowej z podrobami. Historia tego dania jest interesująca: dziewczyny gotowały tę zupę, aby odmówić facetowi kojarzenia. Rodzaj analogu ukraińskiej dyni. Jednak zalotnicy nie powinni być urażeni-bardzo smaczna uczta.
2) barszcz biały – naprawdę jasny odcień. Na bazie: zakwas z mąki żytniej, majeranek i dużo kwaśnej śmietany.
Lista jest niekompletna, ale ogólnie w zupach jest dużo mięsa, zbóż, żądeł, posiekanych kiełbas, przypraw. Są tam jajka na twardo, produkty, które nadają kwasowość i zielenie.
po tak obfitym posiłku nie będzie długo i lepiej. Sekret normalnego wskaźnika ciała Polaków polega na tym, że posiłki kaloryczne spożywają w bardzo małych ilościach. Oczywiście w warszawskich restauracjach porcje są dość duże, ale odwiedzając rdzennego mieszkańca, można zobaczyć śniadanie na talerzu z dwóch cienkich kiełbasek i jednego jajka. Jest to europejski umiar w konsumpcji, który nie zaszkodzi przyjąć.
506 kcal
1 hour30 minutes
Pyszne danie! Bardzo proste i łatwe do przygotowania!
409 kcal
1 hour20 minutes
Dużo maku. Ciasto dla tych, którzy kochają mak!
329 kcal
10 hours
Świąteczne i uroczyste ciasto zachwyca swoim niezwykłym smakiem. Smakowity.
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Przystawki
- Jajka
- Nabiał
- Warzywa
- Mąka
- Orzechy
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Zieleń
- Gałka muszkatołowa
- Z papryką
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Masło
- Kuchnia polska
- Smażone w głębokim tłuszczu
- Przystawka do kurczaka
- Białka
- Żółtka
- Dania ze śmietaną
- Z ziemniaków
- Wegetarianizm
- Migdały