Peach Peach
skład / składniki
15
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka z cukrem na biały biszkopt. Dodaj mąkę. Ubij jeszcze raz.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Umieścić piec w rozgrzanym do
180 stopni piekarnik przez 10-12 minut.
ubij jajka z cukrem na biszkopt czekoladowy.
dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Ubij jeszcze raz.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Umieść piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10-12 minut.
namocz żelatynę.
spuść płyn z kompotu brzoskwiniowego. Umieść na kuchence i zagotuj. Wyjmij z pieca i dodaj żelatynę. Gdy żelatyna się rozpadnie, wlej galaretkę na wyłożoną papierem blachę do pieczenia.
ubij krem.
w łaźni wodnej rozpuść żelatynę i wlej do śmietany.
poczekaj, aż krem trochę zgęstnieje, posmaruj ciasto czekoladowe, połóż na nim pianki pokrojone na kawałki, przykryj wszystko kremem, połóż warstwę galaretki, ponownie krem i przykryj wszystko białym ciastem.
nasmarowane ciasta wstaw do lodówki na godzinę.
ubij krem.
w łaźni wodnej rozpuść żelatynę i wlej ją do śmietany.
poczekaj, aż krem trochę zgęstnieje.
pokrój brzoskwinie w kliny i ułóż je na białym cieście.
nałóż krem na wierzch.
włóż placek do lodówki na godzinę.
posyp placek startą czekoladą, pokrój w ciasta.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Umieścić piec w rozgrzanym do
180 stopni piekarnik przez 10-12 minut.
ubij jajka z cukrem na biszkopt czekoladowy.
dodaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Ubij jeszcze raz.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia. Umieść piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10-12 minut.
namocz żelatynę.
spuść płyn z kompotu brzoskwiniowego. Umieść na kuchence i zagotuj. Wyjmij z pieca i dodaj żelatynę. Gdy żelatyna się rozpadnie, wlej galaretkę na wyłożoną papierem blachę do pieczenia.
ubij krem.
w łaźni wodnej rozpuść żelatynę i wlej do śmietany.
poczekaj, aż krem trochę zgęstnieje, posmaruj ciasto czekoladowe, połóż na nim pianki pokrojone na kawałki, przykryj wszystko kremem, połóż warstwę galaretki, ponownie krem i przykryj wszystko białym ciastem.
nasmarowane ciasta wstaw do lodówki na godzinę.
ubij krem.
w łaźni wodnej rozpuść żelatynę i wlej ją do śmietany.
poczekaj, aż krem trochę zgęstnieje.
pokrój brzoskwinie w kliny i ułóż je na białym cieście.
nałóż krem na wierzch.
włóż placek do lodówki na godzinę.
posyp placek startą czekoladą, pokrój w ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Marshmallow - 304 kcal/100g
- Pianki w czekoladzie - 396 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Kompot - 60 kcal/100g