budyń malinowy & quot; malinowy assorted"

najdelikatniejszy deser pochodzący z Anglii idealnie dopełni formalną kolację. Prosty przepis, ale dojrzały przez cały tydzień, aby go przygotować i wreszcie się odważył! Ten budyń malinowy wydaje się trudny do zrobienia. W rzeczywistości gotowanie jest bardzo przyjemne i szybkie!
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 25 % 9 g
węglowodany 56 % 20 g
224 kcal
IG: 15 / 25 / 60

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 5 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.

zalej żelatynę zimną wodą i pozostaw do spęcznienia (patrz instrukcja na opakowaniu). Następnie rozpuść go w łaźni wodnej, ale nie gotuj. 


połóż świeże maliny (czarne) na dnie kokilek. Na wierzch wlej cienką warstwę żelatyny. 


włóż Formy do lodówki, pozwól żelatynie stwardnieć. 


utrzyj żółtka cukrem, dodaj cukier waniliowy i ubij Biel. Następnie wlej ćwierć szklanki wody i ponownie lekko ubij. 


umieść żółtka w łaźni wodnej i gotuj, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Masa żółtkowa stanie się grubsza i bardziej błyszcząca. 


Usuń żółtka z kąpieli wodnej, ostudź, ubijając trzepaczką. 


ubij śmietanę na szczyty, ale nie przerywaj. 


Dodaj do nich mieszankę jajeczną, lekko ubij wszystko trzepaczką. 


wlej tutaj żelatynę cienkim strumieniem, ponownie lekko ubij. 


kremowy budyń łyżeczką przełożyć do kokilek między malinami i wstawić do lodówki do zestalenia. 


resztki budyniu śmietankowego wymieszać z malinami i suchym biszkoptem. 


rozłóż wszystko w kokilkach na warstwach już zamrożonych. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny. 


teraz możesz zrobić galaretkę do dekoracji. Aby to zrobić, zalej łyżeczkę żelatyny czterema łyżkami wody i pozwól jej pęcznieć.


rozpuść żelatynę w łaźni wodnej, ale nie gotuj.


włóż cukier, czerwone maliny na małą patelnię. Gotuj wszystko bez gotowania.


lekko ostudź mieszankę malin. I wymieszaj z żelatyną. 


wyjmij zamrożony budyń z kokilek, zawiń w gorący ręcznik i połóż na talerzu.


wypełnij formę z wgłębieniem pośrodku galaretką malinową i włóż z powrotem do lodówki. 


gdy galaretka stwardnieje, wyjmij ją, udekoruj jagodami czarnej maliny na wierzchu, liśćmi melisy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Ciasto biszkoptowe - 250   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Melissa - 0   kcal/100g

Podobne przepisy