ciasto delikatne ananasowe
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz upiec biszkopt, a następnie pokroić go na kawałki.
zalej żelatynę pół szklanki zimnej wody przez pół godziny.
ubij śmietanę z cukrem.
podgrzej spuchniętą żelatynę na kuchence, aż się rozpuści, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
dodaj śmietanę do żelatyny, ciągle mieszając.
głębokie naczynia wyłożyć folią spożywczą, ułożyć brzoskwinie i ananasy pokrojone na kawałki na dnie.
na wierzchu znajdują się kawałki biszkoptu. Następnie-warstwa owoców i ponownie biszkopt.
napełnij wszystko kwaśną śmietaną i wstaw do lodówki na dwie godziny.
wyjmij ciasto z delikatnego ananasa i odwróć na półmisek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g