skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Do sałatki najlepiej nadają się ryby rzeczne, takie jak karp, karp...
Krok 2:
Dobrze oczyść rybę, wypatrosz ją. Odetnij głowę i ogon. Dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.
Krok 3:
Oddziel kręgosłup i kości żebrowe od tuszy.
Krok 4:
Pokrój każdą stronę ryby na pół i pokrój w plastry o grubości około półtora cm.
Krok 5:
W głębokim kubku włóż posiekaną rybę, zalej esencją octu i dobrze wymieszaj. Dociśnij płaskim talerzem i odstaw na 2 godziny, aby kawałki dobrze się rozgotowały w occie. Kiedy minie godzina, musisz sprawdzić, czy ryba jest biała i polizać, jeśli nie jest bardzo kwaśna, a środek kawałka jest nadal surowy, możesz dodać trochę octu. Nie bój się wziąć esencji octu. W procesie trawienia jest neutralizowany przez sok rybny i pozostaje tylko pikantna kwaskowatość.
Krok 6:
Pokrój słodką paprykę w cienkie paski o grubości około 5 mm.
Krok 7:
Pokrój świeże ogórki o tej samej grubości.
Krok 8:
Pokrój cebulę na półpierścienie o tej samej grubości.
Krok 9:
Kilka ząbków czosnku przepuścić przez prasę.
Krok 10:
Umieść wszystkie przygotowane warzywa razem z gotową rybą w filiżance, pojemniku, aby wygodnie wymieszać.
Krok 11:
Dodaj sól, zmielony czarny i zmielony czerwony pieprz do masy Rybno-warzywnej, posyp papryką i polej sosem sojowym. Wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz dodać kolendrę. Będzie dobrze, gdy gotowa sałatka stanie trochę i nabierze ogólnego smaku.
Krok 12:
Tutaj mamy naprawdę egzotyczną sałatkę. Niesamowicie pyszny z pikantną kwaskowatością. Takie potrawy można z powodzeniem podawać na świątecznym stole. Smacznego!
przepis nie jest prosty, ponieważ używana jest esencja octu i musisz upewnić się, że ryba jest całkowicie rozgotowana i staje się biała. W przeciwnym razie nie ma trudności. Sałatka okazuje się niesamowita, z pikantnym posmakiem. Takim daniem mile zaskoczysz swoich przyjaciół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g
- Bersh - 83 kcal/100g
- Płoć - 88 kcal/100g
- Ruff - 88 kcal/100g
- Gustera - 97 kcal/100g
- Lin - 40 kcal/100g
- Kleń - 127 kcal/100g
- Jaz - 81 kcal/100g
- ASP - 98 kcal/100g
- Czechoń - 88 kcal/100g
- Czerwonak - 100 kcal/100g
- Golec - 135 kcal/100g