pikantna koreańska sałatka rybna

dla miłośników pikantnych pikantnych sałatek-to jest to! Ta sałatka jest bardzo popularna w krajach azjatyckich i wschodnich. Takie danie jest z powodzeniem przygotowywane na wielkie święta. Bardzo popularny w kuchni chińskiej i koreańskiej. Doskonale pobudza apetyt. Możesz podawać z dowolnymi potrawami, a najlepiej z ziemniakami. Po wypróbowaniu takiego dania, na pewno będziesz chciał, aby stał się stałym elementem rodzinnego menu.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 11 g
tłuszcze 7 % 1 g
węglowodany 20 % 3 g
68 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Do sałatki najlepiej nadają się ryby rzeczne, takie jak karp, karp...

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze oczyść rybę, wypatrosz ją. Odetnij głowę i ogon. Dokładnie spłucz pod bieżącą wodą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oddziel kręgosłup i kości żebrowe od tuszy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój każdą stronę ryby na pół i pokrój w plastry o grubości około półtora cm.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W głębokim kubku włóż posiekaną rybę, zalej esencją octu i dobrze wymieszaj. Dociśnij płaskim talerzem i odstaw na 2 godziny, aby kawałki dobrze się rozgotowały w occie. Kiedy minie godzina, musisz sprawdzić, czy ryba jest biała i polizać, jeśli nie jest bardzo kwaśna, a środek kawałka jest nadal surowy, możesz dodać trochę octu. Nie bój się wziąć esencji octu. W procesie trawienia jest neutralizowany przez sok rybny i pozostaje tylko pikantna kwaskowatość.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój słodką paprykę w cienkie paski o grubości około 5 mm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój świeże ogórki o tej samej grubości.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój cebulę na półpierścienie o tej samej grubości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Kilka ząbków czosnku przepuścić przez prasę.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Umieść wszystkie przygotowane warzywa razem z gotową rybą w filiżance, pojemniku, aby wygodnie wymieszać.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj sól, zmielony czarny i zmielony czerwony pieprz do masy Rybno-warzywnej, posyp papryką i polej sosem sojowym. Wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby możesz dodać kolendrę. Będzie dobrze, gdy gotowa sałatka stanie trochę i nabierze ogólnego smaku.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Tutaj mamy naprawdę egzotyczną sałatkę. Niesamowicie pyszny z pikantną kwaskowatością. Takie potrawy można z powodzeniem podawać na świątecznym stole. Smacznego!

przepis nie jest prosty, ponieważ używana jest esencja octu i musisz upewnić się, że ryba jest całkowicie rozgotowana i staje się biała. W przeciwnym razie nie ma trudności. Sałatka okazuje się niesamowita, z pikantnym posmakiem. Takim daniem mile zaskoczysz swoich przyjaciół.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g
  • Bersh - 83   kcal/100g
  • Płoć - 88   kcal/100g
  • Ruff - 88   kcal/100g
  • Gustera - 97   kcal/100g
  • Lin - 40   kcal/100g
  • Kleń - 127   kcal/100g
  • Jaz - 81   kcal/100g
  • ASP - 98   kcal/100g
  • Czechoń - 88   kcal/100g
  • Czerwonak - 100   kcal/100g
  • Golec - 135   kcal/100g

Podobne przepisy