pikantne ogórki po koreańsku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój każdy ogórek wzdłuż owocu i pokrój w półpierścienie. Pokrój cebulę w półpierścienie. Pokrój zieloną cebulę w pierścienie, drobno posiekaj czosnek.
2. Umieść ogórki, cebulę, czosnek w głębokiej misce. Dodaj sos sojowy, olej sezamowy, chili, cukier i prażone nasiona & nbsp;sezamu, wszystko dokładnie wymieszaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g