surowy dżem z czerwonej i czarnej porzeczki

jeden z pysznych i zdrowych półfabrykatów, który wszyscy uwielbiają! Do herbaty, z ciastami, aby utrzymać odporność.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 55 g
218 kcal
IG: 11 / 0 / 89

metoda gotowania

czas gotowania: 4 h 30 min

posortuj czerwone i czarne porzeczki, umyj, osusz i zamień w puree za pomocą blendera lub maszynki do mięsa. Połącz dżem w jednym rondlu, dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na kuchennym stole na kilka godzin, aż cukier całkowicie się rozpuści, mieszając co pół godziny. Gdy cukier całkowicie się rozpuści-surowy dżem jest gotowy. Pakuj w szklane słoiki lub plastikowe butelki i przechowuj w lodówce lub zamrażarce. Wydajność gotowego dżemu wynosi 8 litrów.

szybkie w przygotowaniu, smaczne, pachnące i zdrowe przygotowanie na zimę jest gotowe! Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy proces gotowania. Smacznego i smacznej zimy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Porzeczka czarna - 38   kcal/100g
  • Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44   kcal/100g
  • Porzeczka czerwona - 39   kcal/100g

Podobne przepisy