letnia przekąska pomidory po koreańsku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pieprz, czosnek, czerwona ostra papryka 2 szt., przekręć na maszynce do mięsa. Wymieszaj, dodaj sól, cukier, ocet i olej roślinny, jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj. Pokrój warzywa. Ułóż warstwy w 3-litrowym słoiku: pomidory, następnie mieszankę warzyw, zioła. Zamknij słoik pokrywką i wstaw do lodówki do góry nogami na szyi, po 4 godzinach odwróć do zwykłej pozycji.
pomidory w stylu koreańskim są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g