letnia sałatka z pomidorów i ogórków

Zdrowa Sałatka i nie jest trudna do przygotowania. Bogaty w witaminy. Ta sałatka jest idealna na każdy stół. Można go doprawić kwaśną śmietaną, a jego smak stanie się delikatniejszy. Zaleca się podawać z daniami drugimi, zwłaszcza tłustymi. Przyspiesza rozkład tłuszczów.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
25 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne warzywa z wyprzedzeniem na sałatkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj cebulę na cienkie półpierścienie. Dużą cebulę można podzielić na 4 części.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj natkę pietruszki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój ogórki na małe plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bułgarska zielona lub żółta papryka, pokrojona w cienkie paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidory w cienkie małe plasterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż wszystkie przygotowane warzywa do pogłębionej filiżanki, dodaj natkę pietruszki i sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż gotową sałatkę do salaterki lub na porcjowane talerze. zamiast pietruszki możesz użyć świeżego koperku lub kolendry. To kwestia gustu. Możesz dodać ostrą zieloną paprykę. To dla amatora.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Okazała się cudowną, pyszną i aromatyczną sałatką. Pasuje do każdego drugiego dania. Gotuj i jedz dla zdrowia. Smacznego!

najprostsza letnia, łatwa sałatka. Przepis jest prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Doskonale uzupełnia wszelkie dania główne, zwłaszcza z tłustym mięsem. Wspomaga trawienie i uzupełnia organizm witaminami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy