skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne warzywa z wyprzedzeniem na sałatkę.
Krok 2:
Posiekaj cebulę na cienkie półpierścienie. Dużą cebulę można podzielić na 4 części.
Krok 3:
Drobno posiekaj natkę pietruszki.
Krok 4:
Pokrój ogórki na małe plasterki.
Krok 5:
Bułgarska zielona lub żółta papryka, pokrojona w cienkie paski.
Krok 6:
Pokrój pomidory w cienkie małe plasterki.
Krok 7:
Włóż wszystkie przygotowane warzywa do pogłębionej filiżanki, dodaj natkę pietruszki i sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Włóż gotową sałatkę do salaterki lub na porcjowane talerze. zamiast pietruszki możesz użyć świeżego koperku lub kolendry. To kwestia gustu. Możesz dodać ostrą zieloną paprykę. To dla amatora.
Krok 9:
Okazała się cudowną, pyszną i aromatyczną sałatką. Pasuje do każdego drugiego dania. Gotuj i jedz dla zdrowia. Smacznego!
najprostsza letnia, łatwa sałatka. Przepis jest prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Doskonale uzupełnia wszelkie dania główne, zwłaszcza z tłustym mięsem. Wspomaga trawienie i uzupełnia organizm witaminami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g