skład / składniki
metoda gotowania
Przygotuj składniki. Owoce należy wziąć dojrzałe, wtedy napój będzie słodki i smaczny, a cukru nie można dodać do przysmaku. Możesz jednak dodać łyżeczkę miodu do napoju dla smaku i przyjemnego aromatu, a ponadto zabarwi kwaskowatość kiwi. Miód oczywiście musi być płynny i świeży, jest bardziej aromatyczny i zdrowy.
usuń skórkę z banana, pokrój na małe kawałki, włóż do miski. Moje kiwi, usuń skórkę, pokrój na duże kawałki. Jabłka lepiej brać soczyste i słodkie odmiany. Umyj jabłka, usuń skórkę i usuń z nich rdzeń, pokrój je również w kostkę i wyślij do miski z owocami.
za pomocą blendera zmiel owoce na jednorodną konsystencję puree. W razie potrzeby dodajemy miód lub cukier lub nic nie dodajemy, jeśli wydaje się słodkie. Ponownie ubij blenderem, aby cukier się rozpuścił, a miód równomiernie rozprowadził się w puree owocowym. Jeśli masa wydaje się zbyt gęsta dla napoju, możesz dodać trochę mleka. Mleko zmiękczy napływ owoców. Dokładnie wymieszaj smoothie i wlej do szklanek. Włóż szklanki z koktajlem bananowym, kiwi i jabłkowym do lodówki na 20 minut, aby schłodzić napój. Podawaj smoothie do stołu. Taki napój z pewnością spodoba się dzieciom i dorosłym, szczególnie w czasie upałów.
w razie potrzeby możesz dodać więcej owoców lub jagód do zestawu owoców, najważniejsze jest to, że są ze sobą połączone. A mleko można zastąpić kefirem lub jogurtem naturalnym, wtedy napój będzie jeszcze zdrowszy, bardziej sycący i pożywny. Aby uzyskać lżejszy i orzeźwiający napój, możesz dodać chłodną przegotowaną wodę.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g