wyróżniają się pikantnym smakiem i apetycznym aromatem, harmonijnie łączą się z każdym dodatkiem i zawsze są odpowiednie zarówno na wykwintnym stole, jak i podczas zwykłego rodzinnego posiłku.
Koreańskie przepisy na sałatki są również zróżnicowane, podobnie jak kuchnia narodowa tego kraju. Można je łatwo przygotować w domu, a do smaku nie będą gorsze od zakupionych i restauracyjnych potraw. Składniki są całkowicie konwencjonalne, sprzedawane w każdym supermarkecie i dostępne dla każdego.
Istnieje szeroki wybór sposobów przygotowania najzdrowszych i najsmaczniejszych sałatek po koreańsku. Warto jednak zwrócić szczególną uwagę na ostrość potrawy i możliwości żołądka, ponieważ wiele z nich jest przeciwwskazanych do zbyt palących przypraw.
głównymi składnikami egzotycznych przekąsek są najczęściej warzywa (marchew, cebula, bakłażan, cukinia, pomidory, ogórki, papryka, kapusta, fasola), grzyby, mięso (wieprzowina, cielęcina, kurczak), owoce morza (ryby rzeczne i morskie, krewetki, przegrzebki), przyprawy i oczywiście gotowany ryż.
149 kcal
30 minutes
Bardzo smaczne i jasne, z prostych produktów, w pośpiechu! Koreańska sałatka z
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Sałatki
- Półprodukty
- Owoce morza
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Czosnek
- Przyprawy suche
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia azjatycka
- Sałatka bez jajek
- Sałatki Koreańskie
- Sałatki warzywne
- Sałatka z olejem roślinnym
- Sałatki bez majonezu
- Sałatka z owocami morza
- Sałatka z sosem sojowym
- Sałatka morska
- Sos
- Z kraba
- Z marchwi
- Z ogórków
- Z cebula
- Bez jajek