ucho sandacza po rostowsku

ucho jest zawsze pyszne! Pożywne, bogate! Ten opis dotyczy ucha sandacza w stylu rostowskim. Jest to niezbędne Wyjaśnienie, ponieważ coś różni się od klasycznego ucha. Co dokładnie można zrozumieć, czytając mój przepis i porównując. Jeszcze lepiej, gotując i porównując z "oryginałem", jeśli go wypróbowałeś.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 50 % 4 g
37 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Myjemy i czyścimy sandacza

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Napełnij słoną wodą i podpal

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Gotujemy 30 min

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Kroimy ziemniaki, cebulę i zioła

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6. Odcedzamy bulion

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7. Dodaj warzywa do bulionu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8. Na koniec dodaj pomidory i przyprawy

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    9. Doprowadź zupę do wrzenia

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    11. Próbować

prosty przepis kulinarny na pyszną zupę z sandacza Rostowskiego, którą można ugotować nawet podczas wędkowania i podróży, nauczyłem się odpoczywając na łonie natury. Najpierw oczyszczam rybę z wnętrzności i łusek, dokładnie myję pod bieżącą wodą. Następnie spłukuję i wkładam do garnka kempingowego. Jeśli dzieje się to w domu, nie ma również problemu, zwykła głęboka emaliowana patelnia również będzie pasować do przygotowania tego jedzenia. Wlać kawałki sandacza lekko osoloną zimną wodą, gotować przez pół godziny na średnim ogniu. W tym czasie udaje mi się obrać ziemniaki i pokroić je w duże kostki, posiekać cebulę i włożyć wszystko do dużej miski w oczekiwaniu na gotowość bulionu. Gdy bulion jest gotowy, przecedzam go przez czystą gazę. Następnie zalać bulionem cebulę i ziemniaki, posypać ziołami i ustawić na wolnym ogniu przez 25 minut. Kiedy zupa z sandacza Rostowskiego jest gotowa na dziesięć minut, wkładam do wywaru umytego pomidora pokrojonego w plasterki, ziarna pieprzu i jeden liść laurowy. Na małym ogniu doprowadzam ucho sandacza do wrzenia. To wszystko, jedzenie jest gotowe, możesz wlać ucho z sandacza do talerzy i dodać trochę roztopionego masła do każdej porcji i pilnie wezwać wszystkich do stołu, aż ucho Rostowskiego ostygnie. Wierni przestrzegający postu będą szczególnie zadowoleni z tego przepisu kulinarnego, ale nie pozostawi obojętnym żadnego z miłośników kuchni rybnej.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ghee - 892   kcal/100g

Podobne przepisy