Zupa z keczupem indoutka i fasolą w puszkach

pyszna, obfita i nieskomplikowana zupa. Bardzo smaczna zupa z keczupem indoutka i fasolą w puszkach!
TaciturnPersonAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 42 % 5 g
55 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Gotuj indoutkę do miękkości z liściem laurowym. Następnie wyjmij mięso z bulionu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę. Włóż do bulionu. Zmiażdż kilka ząbków czosnku w czosnku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Usuń mięso z kości. Po gotowaniu ziemniaków przez 15-20 minut dodaj do nich kurczaka i fasolę do smażenia. Gotuj przez kolejne 5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj cebulę, smaż, trzy marchewki, dodaj do cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj keczup do pieczenia.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Sól, pieprz. Dodaj do ziemniaków.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Serwujemy, dodajemy zieleninę, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Indoutka - 271   kcal/100g

Podobne przepisy