zupa z keczupem indoutka i fasolą w puszkach
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Gotuj indoutkę do miękkości z liściem laurowym. Następnie wyjmij mięso z bulionu.
Krok 2:
Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę. Włóż do bulionu. Zmiażdż kilka ząbków czosnku w czosnku.
Krok 3:
Usuń mięso z kości. Po gotowaniu ziemniaków przez 15-20 minut dodaj do nich kurczaka i fasolę do smażenia. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 4:
Drobno posiekaj cebulę, smaż, trzy marchewki, dodaj do cebuli.
Krok 5:
Dodaj keczup do pieczenia.
Krok 6:
Sól, pieprz. Dodaj do ziemniaków.
Krok 7:
Serwujemy, dodajemy zieleninę, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Indoutka - 271 kcal/100g