cappuccino z migdałami i brązowym cukrem

ekspresy do kawy zostaną podbite! Prosty przepis na pyszną kawę! Teraz nie musisz odwiedzać kawiarni, aby cieszyć się cudownym orzeźwiającym napojem i cieszyć się jego przyjemnym aromatem! Możesz zrobić kawę cappuccino w domu w dowolnym dogodnym czasie dla siebie i swoich bliskich.
OlgaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 12 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 19 % 4 g
113 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jeśli lubisz pyszne napoje na bazie kawy, proponuję zapoznać się z przepisem, w którym powiem Ci, jak zrobić domową kawę cappuccino. Bierzemy produkty zgodnie z listą.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj czekoladę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij śmietanę mikserem, aż będzie puszysta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Parzymy kawę. Do przygotowania cappuccino potrzebujemy ciemnej kawy palonej typu "Espresso".

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej gorącą kawę do rondla - na dwa litry wody wkładamy trzy łyżki kawy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie ostudzić.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj mleko, cukier do gotowej kawy i wszystko dobrze wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podgrzewamy kawę z mlekiem i cukrem na średnim ogniu i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zdejmij z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy i migdałowy. Podawaj na gorąco w wysokich szklanych szklankach.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Również gotowe cappuccino można wlać podczas serwowania do szerokich, pięknych kubków.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzch każdej szklanki lub kubka rozprowadzamy wysoką warstwę bitej śmietany.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Prawie gotowe.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pozostaje nam tylko udekorować napój kandyzowanymi wiśniami lub startą czekoladą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Serwujemy nasze pyszne!

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Domowe Cappuccino dla mojej córki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    I dla mojego męża, któremu dziękuję za pomoc.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Polecam do gotowania!

po długiej uczcie z ogromną liczbą różnych potraw zaczyna zasypiać, ale co, bo do końca przyjęcia jest jeszcze tak daleko... A wychodzenie jest niewygodne, a spanie na krześle jest nieprzyzwoite. Prawdopodobnie dlatego powstał zwyczaj-pić kawę po posiłku, napój orzeźwiający i smaczny. I nie boję się dodać wielu twarzy. Ponieważ przepisy kulinarne na kawę są najwyraźniej niewidoczne. Jeden jest lepszy od drugiego. Weź przynajmniej cappuccino-od dawna jest jednym z moich ulubionych napojów, które zawsze są orzeźwiające i zachwycają swoim doskonałym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Możesz rozpieszczać się nim rano, aby naładować się pozytywnością i dobrym nastrojem przez cały dzień. Gotowanie nie jest trudne-wynik jest niesamowity! Przekonaj się sam.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal / 100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal / 100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Brązowy cukier - 394   kcal/100g

Podobne przepisy