skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli lubisz pyszne napoje na bazie kawy, proponuję zapoznać się z przepisem, w którym powiem Ci, jak zrobić domową kawę cappuccino. Bierzemy produkty zgodnie z listą.
Krok 2:
Zetrzyj czekoladę.
Krok 3:
Ubij śmietanę mikserem, aż będzie puszysta.
Krok 4:
Parzymy kawę. Do przygotowania cappuccino potrzebujemy ciemnej kawy palonej typu "Espresso".
Krok 5:
Wlej gorącą kawę do rondla - na dwa litry wody wkładamy trzy łyżki kawy i doprowadzamy do wrzenia. Następnie ostudzić.
Krok 6:
Dodaj mleko, cukier do gotowej kawy i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 7:
Podgrzewamy kawę z mlekiem i cukrem na średnim ogniu i ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia.
Krok 8:
Zdejmij z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy i migdałowy. Podawaj na gorąco w wysokich szklanych szklankach.
Krok 9:
Również gotowe cappuccino można wlać podczas serwowania do szerokich, pięknych kubków.
Krok 10:
Na wierzch każdej szklanki lub kubka rozprowadzamy wysoką warstwę bitej śmietany.
Krok 11:
Prawie gotowe.
Krok 12:
Pozostaje nam tylko udekorować napój kandyzowanymi wiśniami lub startą czekoladą.
Krok 13:
Serwujemy nasze pyszne!
Krok 14:
Domowe Cappuccino dla mojej córki.
Krok 15:
I dla mojego męża, któremu dziękuję za pomoc.
Krok 16:
Polecam do gotowania!
po długiej uczcie z ogromną liczbą różnych potraw zaczyna zasypiać, ale co, bo do końca przyjęcia jest jeszcze tak daleko... A wychodzenie jest niewygodne, a spanie na krześle jest nieprzyzwoite. Prawdopodobnie dlatego powstał zwyczaj-pić kawę po posiłku, napój orzeźwiający i smaczny. I nie boję się dodać wielu twarzy. Ponieważ przepisy kulinarne na kawę są najwyraźniej niewidoczne. Jeden jest lepszy od drugiego. Weź przynajmniej cappuccino-od dawna jest jednym z moich ulubionych napojów, które zawsze są orzeźwiające i zachwycają swoim doskonałym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Możesz rozpieszczać się nim rano, aby naładować się pozytywnością i dobrym nastrojem przez cały dzień. Gotowanie nie jest trudne-wynik jest niesamowity! Przekonaj się sam.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal / 100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal / 100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Kawa naturalna, mielona - 201 kcal/100g
- Kawa - 94 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g