galaretka wołowa z cebulą, marchewką i natką pietruszki

oszałamiająco piękne i eleganckie danie na uroczystą ucztę! Piękny noworoczny galaretowaty, przepis ze stron kulinarnych kuchni rosyjskiej. Jedzenie takie jak galaretowata wołowina przypadnie do gustu wielu osobom.
katyshaaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 68 % 17 g
tłuszcze 20 % 5 g
węglowodany 12 % 3 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 7 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Żelatynę moczyć w 1 łyżce. zimnej wody przez 1 godzinę. Pokrój wołowinę na kawałki, zalej 2 litrami wody i zagotuj na kuchence. Dodaj sól, pieprz, lavrushkę, gotuj przez 1 godzinę. Pokrój gotowaną wołowinę na małe kawałki. Odcedź bulion i ostudź. Gotuj marchewki bezpośrednio w skórce przez 30 minut. Następnie wyczyść i pokrój w kółka(możesz zrobić kręcone kółka). Cebulę pokroić w krążki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ułóż mięso w foremkach do galaretki, umieść tam marchewkę i cebulę. Posyp posiekaną natką pietruszki na wierzchu. Podgrzej bulion i powoli dodaj żelatynę, prawie zagotuj, ale nie gotuj! Mięso z warzywami zalać bulionem, ostudzić i wstawić do lodówki na 6 godzin.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasza noworoczna galaretka wołowa jest gotowa! Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina jest tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy