skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc jabłka są dobre do mycia, nawet jeśli właśnie zostały zerwane ze szczytu jabłoni w Twoim domku. Jeśli chodzi o mnie, we wszystkich przepisach kulinarnych wolę używać wyłącznie wybranych składników. Z tego powodu całe jedzenie jest znacznie smaczniejsze.
pokrój czyste owoce na 8 plasterków, Wytnij rdzeń z nasionami. Następnie włóż do rondla, napełnij zimną wodą i umieść na kuchence na średnim ogniu. Natychmiast dodaj trochę cukru (to dla lepszej ekstrakcji). Czekamy, aż kompot się zagotuje, dodajemy pozostały cukier granulowany, mieszamy i natychmiast usuwamy z ognia. Pamiętaj, im dłużej gotujesz kompot, tym mniej witamin tam pozostaje!
pamiętaj, aby pozostawić kompot na około 30 minut. Następnie wlej do kubków i podawaj schłodzone!
specjalnie dla dziecka filtruję kompot przez sito, ponieważ uwielbia "słodką wodę jabłkową".
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g