skład / składniki
gotowanie krok po kroku
moi teściowie bardzo lubią łowić ryby. Zwłaszcza jesienią i zimą. W związku z tym okresowo na naszym stole pojawia się takie oryginalne rosyjskie danie, jak ucho rybne. Szczególnie uwielbiam ucho z łososia. Moim zdaniem ta ryba z łososia ma najlepszy smak. Ponadto łosoś jest stosunkowo łatwy do czyszczenia, mięso łososia łatwo oddziela się od skóry, a kości w rybach są dość duże. Oczywiście możesz również użyć innych rodzajów ryb. Oto przepis na obiad z łososia.
napełnij głowę ryby i ogon wodą i gotuj przez 25-30 minut. Następnie wyjmuję je i filtruję bulion rybny. Następnie doprowadzam bulion do wrzenia. Samą rybę kroję na małe kawałki. Drobno posiekaj również cebulę i marchewkę. Ziemniaki kroję w kostkę lub kostki. Dodaj ziemniaki i ryby do gotującego się bulionu. Gotuję je przez 15 minut. Następnie dodaję marchewkę i cebulę. Nawiasem mówiąc, można je wstępnie usmażyć na oleju roślinnym. Gotuję przez 5-7 minut. Do zupy z łososia dodaję liść laurowy, ziarna pieprzu. Podczas serwowania zupy z łososia do każdego talerza można wrzucić drobno posiekane warzywa. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g