skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
1.Na początek gotuj grzyby w słonej wodzie (możesz gotować na bulionie z kurczaka lub warzyw, jak chcesz). Gotuj przez około 10 minut.
Krok 2:
2. Pokrój cebulę, ziemniaki i seler w kostkę.
Krok 3:
3. Wyciągamy grzyby z bulionu - będzie to podstawa naszej zupy. Smażyć seler i ziemniaki (około 5-7 minut). To po upieczeniu nadadzą zupie niepowtarzalny smak. Jeśli nie lubisz smaku smażonego, po prostu ugotuj ziemniaki z selerem .
Krok 4:
4. Aby zrobić tłuczone ziemniaki, weź 4-5 chochli bulionu. Najpierw usmaż grzyby z cebulą i dodaj tymianek .
Krok 5:
5. Dodaj do blendera nasze składniki: ciecierzycę, szpinak, mieszankę selera, ziemniaków, grzybów i cebuli. I koniecznie bulion! Osiągamy jednorodną masę i przenosimy ją do naszego bulionu.
Krok 6:
6. Dokładnie wymieszaj i gotuj ,aby bulion uzyskał pożądaną konsystencję. Bardzo ważne jest zrównoważenie zupy solą i cukrem. Do smaku dodaj ząbek czosnku i jedną czwartą ostrej papryki do gotującego się bulionu. Nie można dodawać ostrej papryki . Zdecyduj sam! Gotuj przez 3-4 minuty. Jeśli chcesz uzyskać kremową zupę, w tej fazie musisz dodać śmietanę do bulionu i pozwolić mu się zagotować .
Krok 7:
7. Z zupy wyjmujemy czosnek i pieprz. Rozłóż wymaganą ilość na talerzu. Jeśli chcesz uzyskać 2 różne zupy, dodaj śmietanę bezpośrednio do talerza. Wtedy dostaniesz kremową zupę, a w garnku pozostanie puree z zupy.
Krok 8:
8. Gotowe ! Smacznego! Źródło Stary Sam
dzisiaj przygotowujemy zupę z kremem grzybowym! To będzie zupa z pieczarek, a raczej z mieszanki grzybów, bo pamiętamy, że pieczarki pachną dla mnie piwnicą... Ponadto jestem nasycony jednym produktem i nazywam ten produkt-ciecierzyca! Więc będzie to również zupa z ciecierzycy!
mój przepis na to, jak zrobić zupę grzybową, znasz. Ale to coś nowego-bardzo rzadko robię zupę, która nie ma nic do żucia. Zupa puree ziemniaczane to bardziej danie, które trzeba powoli delektować. Gotowanie to ogólnie coś między nauką a sztuką.
więc dzisiaj otworzę nową stronę, a mianowicie opowiem o przepisie na kremową zupę, który wymyśliłem. Z przyjemnością czytam Twoje komentarze, jakie zmiany wprowadzić lub czy można zrobić kremową zupę z dyni? Chociaż sezon dyniowy już minął, nadeszła zimna pora roku i być może jest to najlepszy czas na przygotowanie pierwszych dań i delektowanie się nimi. Podziel się przepisami, przyjaciele!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Ciecierzyca - 364 kcal/100g