Sałatka z rzodkiewki
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Dobrze umyj rzodkiewki i wierzchołki.
2. Pokrój rzodkiewki na połówki kółek.
3. Drobno posiekaj wierzchołki i inne warzywa.
4. Oczyść i pokrój jajka na ćwiartki.
5. Wyciskamy sok z połowy cytryny, drugą kroimy w plasterki (lub ich połówki), aby ozdobić sałatkę.
6. Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
7. Dodaj sól i mieszankę mielonej papryki do smaku.
8. Udekoruj sałatkę plasterkami cytryny i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g