Sałatka z rzodkiewki

Przygotuj niezwykłą sałatkę witaminową! Jest pyszny i zdrowy! Sałatka z wierzchołków to magazyn witamin. Gotowanie tej letniej sałatki to przyjemność, ponieważ zajmuje minimum czasu, a smak okazuje się doskonały. Możesz doprawić sałatkę oliwą z oliwek lub dowolnym sosem do smaku.
NicaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 3 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 27 % 3 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Dobrze umyj rzodkiewki i wierzchołki.

2. Pokrój rzodkiewki na połówki kółek.

3. Drobno posiekaj wierzchołki i inne warzywa.

4. Oczyść i pokrój jajka na ćwiartki.

5. Wyciskamy sok z połowy cytryny, drugą kroimy w plasterki (lub ich połówki), aby ozdobić sałatkę.

6. Sałatkę doprawiamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

7. Dodaj sól i mieszankę mielonej papryki do smaku.

8. Udekoruj sałatkę plasterkami cytryny i podawaj.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy