skład / składniki
metoda gotowania
1. Cebulę obrać i pokroić w półpierścienie.
2. Umyj zieloną cebulę i posiekaj.
4. W rondelku rozgrzać masło i smażyć najpierw cebulę przez 2-3 minuty, mieszając, następnie dodać czosnek i zieloną cebulę i smażyć, mieszając, przez pięć minut.
5. Do cebuli dodaj paprykę obraną z nasion i pokrojoną w cienkie paski. Smaż wszystkie warzywa przez trzy minuty, mieszając.
6. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5-6 minut.
7. Wymieszaj sos sojowy ze skrobią i dodaj do zupy.
8. Podczas gotowania bulionu z warzywami gotuj makaron ryżowy przez 6-7 minut we wrzącej wodzie, wrzuć do durszlaka, spłucz zimną wodą. Następnie zanurz makaron we wrzącym bulionie i natychmiast wyłącz ogień.
9. Odstaw zupę na 5 minut. Podawać posypane ostrą mieloną papryką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g