Caprese z mozzarellą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz bazylię, delikatnie osusz ręcznikiem papierowym. Zrób to samo z pomidorami.
2. Wybierz duży płaski talerz, ułóż Duże bazylia LISA na krawędzi i ułóż pomidory obok siebie. Na tym etapie danie przypomina już świąteczny wieniec.
3. Dodaj kulki mini mozzarelli, ułóż oliwki i pesto (sos rozprowadź łyżeczką, nadając mu zaokrąglony kształt).
4. Skrop sałatkę oliwą z oliwek i octem balsamicznym.
gotowe! Świąteczny nastrój i oczywiście smaczny!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Sos Pesto - 565 kcal/100g