ostra musztarda w proszku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
wlej proszek musztardowy do małej miski, wlej wrzącą wodę partiami, wymieszaj. Ważne jest, aby nie było grudek.
wlej ocet, olej roślinny do powstałej masy musztardowej. Włóż sól, cukier, wymieszaj.
gotową musztardę wysyłamy w najcieplejsze miejsce (na przykład w sezonie grzewczym na baterię), pozostawiamy do dojrzewania przez 2-3 godziny. W tym czasie zgęstnieje.
użyj musztardy zgodnie z jej przeznaczeniem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g