ostra musztarda w proszku

musztarda w domu-prosta i łatwa! Musztarda jest niezbędnym dodatkiem do każdego dania mięsnego, a także doskonale uzupełnia sosy i marynaty. Ten przepis jest prosty-dzięki niemu możesz bez problemu przygotować domową musztardę w dowolnym momencie.
MarikusiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 10 g
tłuszcze 35 % 13 g
węglowodany 38 % 14 g
210 kcal
IG: 64 / 0 / 36

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 10 min

wlej proszek musztardowy do małej miski, wlej wrzącą wodę partiami, wymieszaj. Ważne jest, aby nie było grudek.

wlej ocet, olej roślinny do powstałej masy musztardowej. Włóż sól, cukier, wymieszaj.

gotową musztardę wysyłamy w najcieplejsze miejsce (na przykład w sezonie grzewczym na baterię), pozostawiamy do dojrzewania przez 2-3 godziny. W tym czasie zgęstnieje.

użyj musztardy zgodnie z jej przeznaczeniem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Musztarda w proszku - 378   kcal/100g

Podobne przepisy