chleb pita z łososiem i ziołami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Liście sałaty myjemy pod bieżącą wodą, suszymy.
2. Posmaruj chleb pita twarogiem, połóż na nim liście sałaty.
3. Pokrój rybę na cienkie talerze, rozłóż, równomiernie rozprowadzając na powierzchni chleba pita.
4. Mocno przekręć chleb pita rolką, zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na pół godziny.
5. Gotową przekąskę kroimy na kawałki i podajemy.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g