chleb pita z łososiem i ziołami

wykwintna przekąska rozjaśni świąteczny stół! . Cudownym daniem jest cienki chleb pita z czerwoną rybą, uzupełniony zielonymi liśćmi sałaty. Takie danie zachwyci gości swoim jasnym wyglądem i doskonałym smakiem.
aleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 11 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 19 % 5 g
153 kcal
IG: 25 / 0 / 75

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Liście sałaty myjemy pod bieżącą wodą, suszymy.
2. Posmaruj chleb pita twarogiem, połóż na nim liście sałaty.
3. Pokrój rybę na cienkie talerze, rozłóż, równomiernie rozprowadzając na powierzchni chleba pita.
4. Mocno przekręć chleb pita rolką, zawiń w folię spożywczą i wyślij do lodówki na pół godziny.
5. Gotową przekąskę kroimy na kawałki i podajemy.

jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Gotowany łosoś - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g

Podobne przepisy