sos mięsny do spaghetti i makaronu
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
zaczynamy więc przygotowywać sos mięsny od obrania cebuli, drobno posiekania i smażenia na patelni na oleju na złoty kolor. Następnie posyp cebulę na gorącej patelni mąką, wymieszaj i dobrze podgrzej. Następnie wlej bulion na patelnię, aby masa nabrała konsystencji śmietany. Teraz myjemy mięso, kroimy na kawałki i siekamy w blenderze. Teraz umieszczamy przygotowane przez nas mięso na patelni z podgrzewaną masą i gotujemy wszystkie składniki przez 7-10 minut. Po tym czasie dodaj sól i śmietanę, posiekane zioła i cebulę, gotuj przez kilka minut. Gotowy sos zalać gotowym makaronem lub gotowanymi ziemniakami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g