zupa marchewkowa z imbirem i śmietaną
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
łatwa i pyszna zupa na każdy dzień! Gotowanie wcale nie jest trudne. Będziemy potrzebować bulionu z kurczaka, który należy przygotować z wyprzedzeniem. Posiekaną marchewkę z cebulą na małe kawałki smażyć na maśle. Zmiękczone warzywa utrzeć w blenderze na puree, doprawić startym imbirem, Curry, dodać sok z pomarańczy, śmietanę i doprowadzić wszystko do wrzenia, soli i pieprzu. Gotową zupę można ozdobić ziołami, pomarańczą pokrojoną w pierścienie lub podawać z krakersami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g