Sałatka Dniestr
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
drobno posiekaj kapustę.
pokrój kiełbasę w paski.
dodaj kapustę (0,3 łyżeczki soli na 300 g kapusty). Ugniataj bez staranności, aby kapusta trochę wypuściła sok, zmiażdżony.
Połącz kapustę, kiełbasę i groszek.
dodaj majonez.
wymieszaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g